Suosittua ripulilääkettä käytetään nyt päihteenä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihmisillä on huomattu olevan paljon mielikuvitusta sen suhteen mistä he saavat humalaisen olon ja päänsä sekaisin. Viinaan upotetut karkit ja alkoholihyytelöshotit ovat kuitenkin jo menneen talven lumia, koska nyt ihmiset ovat alkaneet käyttämään väärin ripulilääkkeitä päihtyäkseen niistä.

Ripulilääkkeissä on pieniä määriä myös opiaattien sisältämiä oopiumalkaloideja tai niiden johdannaisia, jotka vahvoissa kipulääkkeissä toimivat väärinkäyttäjille päihteen tavoin. Osa ihmisistä on alkanut Thrillist-sivuston mukaan syömään Imodium-merkkisiä ripulilääkkeitä päihtyäkseen.

Ihmisten tulee syödä Imodium-tabletteja 20 – 30 kappaletta ennen kuin he voivat kokea olonsa päihtyneeksi. Kaikille lääke ei kuitenkaan vaikuta suurina määrinäkään nautittuna päihteen tavoin. Osa käyttäjistä väärinkäyttää Imodium-tabletteja myös vieroituslääkkeenä yrittäessään päästä irti jostakin vahvemmasta opiaatista kuten kipulääkkeistä.