Lähdössä Rio de Janeiroon? Karu video katuryöstöistä leviää verkossa

Matkailu Ohhoh! · Stara.fi

Brasilian Rio de Janeirossa järjestetään tänä kesänä olympialaiset, ja siksi suurkaupunkiin odotetaan turistiryntäystä. Olympialaisista ovat innoissaan myös rikolliset, sillä heille turistivirta tarkoittaa tilipäivää. Turistien ryöstöt ovat nimittäin Brasiliassa tavallisia jopa keskellä päivää vilkkailla alueilla.

Oheisella videolla nähdään miten yhdessä risteyksessä tehtiin 27 ryöstöä, varkautta tai sellaisen yritystä. Varkaus muuttuu ryöstöksi, kun ihmisen henkeen tai terveyteen kohdistuu uhkaa, ja tässä videossa sellainen on monissa tapauksissa ilmiselvää.

Videon perusteella Brasiliassa ei kannata pitää kaulassa, korvissa, ranteessa tai kädessä minkäänlaisia arvoesineitä tai edes matkapuhelinta. Erityisesti kaulakorut ovat rikollisten mieleen. Myös rahat ja luottokortit tulee säilyttää joko vaatteiden alla tai eri taskuissa. Repussa tai käsilaukussa ei saa kuljettaa mitään arvokasta. Luonnollisesti matkavakuutus tulee olla kunnossa ja yletöntä alkoholin käyttämistä välttää.