Raamattu päivitettiin 2000-luvulle – kirjoitettiin emojeilla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailman levinnein kirja, Raamattu, on käännetty kokonaisuudessaan yli 500 kielelle. Nyt kristinuskon ja juutalaisuuden pyhä teksti on päivitetty myös sosiaalisen median aikakaudelle. Bible Emoji: Scripture for Millenials on emoji-versio Kuningas Jaakon Raamattu -painoksen kaikista 66 kirjasta.

Yli 3.200-sivuinen eepos on ostettavissa digitaalisessa muodossa iTunes-verkkokaupasta 2,99 dollarin hintaan. Osa tekstistä on ilmaistu emojimuodossa, osa taas sosiaalisessa mediassa käytetyillä slangilla ja lyhenteillä.

– Ajattelin, että sadan vuoden päästä emoji-Raamattu tulee varmasti olemaan olemassa. Päätin että olisi hauskaa kokeilla tehdä se nyt, Raamatun emojiversion anonyyminä pysyttelevä tekijä kuvailee The Guardian -lehdelle.

Someajan Raamatun tekijä kertoo Gizmodo-sivustolle emojien olevan uniikki ilmaisumuoto. Niillä voi hänen mukaansa ilmaista mitä tahansa viestiä kenelle tahansa, puhuipa vastaanottaja itse mitä kieltä tahansa.

Julkisuudessa aurinkolasiemojilla esiintyvän Bible Emojin tekijän hoiti pyhien tekstien käännöstyön omatekoisella tietokoneohjelmalla. Kaikkien 66 Raamatun kirjan kääntäminen hymiömuotoon oli noin kuusi kuukautta kestänyt urakka.