Ohjaaja Sam Mendes jättää James Bond-elokuvat – seuraavaksi naisohjaaja?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

James Bond -sarja on kokemassa jälleen uudistuksia. Näyttelijä Daniel Craigin kerrotaan jättäneen roolin, ja myöskään Skyfall ja Spectre -elokuvista vastannut Sam Mendes ei ole näillä näkymin palaamassa sarjan seuraavan elokuvan ohjaajaksi.

Bond-sarja saattaa saada seuraavaksi historiansa ensimmäisen naisohjaajan. Brittiläisen Radio Times -julkaisun mukaan tuottaja Barbara Broccoli kaavailee seuraavan 007-elokuvan ohjaajaksi tanskalaista Susanne Bieriä. Ohjaaja tunnetaan muun muassa Oscar-palkinnon voittaneesta Kosto-elokuvasta.

Bierin tuorein ohjaustyö on BBC One -kanavan kehuja kerännyt vakoojasarja The Night Manager. Sarjan pääroolissa nähtiin brittinäyttelijä Tom Hiddleston, jota on puolestaan huhuttu seuraavaksi James Bond -näyttelijäksi. Hiddlestonin kerrotaan käyneen neuvotteluja roolista Eon-tuotantoyhtiön kanssa.