Kotitekoista jäätelöä helposti ilman jäätelökonetta – kaksi raaka-ainetta riittää!

Ruoka Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Julkaisimme aiemmin herkullisen avokadojäätelöreseptin, jonka pystyi tekemään kotona helposti muutaman raaka-aineen avulla ilman jäätelökonetta. Jäätelöä pystyy tekemään vieläkin helpommin vain kahden raaka-aineen avulla esimerkiksi Kinuskikissa-sivuston julkaiseman reseptin avulla.

Sametinpehmeä ja herkullinen jäätelö onnistuu helposti kotona. Tämän jäätelön tekemiseen ei tarvita jäätelökonetta tai tuntien vatkaamista vaan kondensoitua maitoa ja kermavaahtoa. Makua lisätäkseen jäätelön voi tuunata haluamallaan tavalla, mutta pohja pysyy kuitenkin samana.

Jäätelömassaa varten tulee vatkata viisi desilitraa vispikermaa kovaksi vaahdoksi. Kermavaahdon sekaan vatkataan yksi purkki kondensoitua maitoa, ja halutessaan massaan voi vielä lisätä hieman vaniljaa mausteeksi. Kun seos on vatkattu kuohkeaksi, sen voi kumota pakastamisen kestävään vuokaan.

12 tunnin kuluttua jäätelö on jähmettynyt täydellisen kuohkeaksi kermajäätelöksi. Jäätelö on hyvää jo tällaisenaan, mutta sitä pystyy helposti muuntelemaan esimerkiksi keksien, suklaan ja marjojen avulla.