Mies hankki 40 000 tulitikkua – tulos ällistyttää jokaisen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Käsistään taitavien ei tarvitse ostaa hintavia soittimia kaupasta, sillä he voivat rakentaa ne itse. Iso-Britannian Chorleyssa asuvan Dean Fraserin tapauksessa oma sähkökitara valmistui 40 000 tulitikusta.

Dean Fraser aloitti kitaran rakentamisen 18 vuotta sitten, ollessaan armeijan leivissä. Kitaran rakentaminen kuitenkin viivästyi työkiireiden vuoksi. Vuonna 2013 mies siirtyi eläkkeelle, ja lopulta hän pystyi viimeistelemään tulitikuista valmistamansa soittimen.

– Aloitin kitaran valmistuksen nuorena sotilaana. Kun olet armeijan leirissä, sinun täytyy tulla toimeen niillä materiaaleilla mitä ympärilläsi on, nykyään 37-vuotias Dean kuvailee.

Tulitikkukitara ei ole ainoa Dean Fraserin taidonnäyte. Hän on esimerkiksi valmistanut tilaustyönä käsintehdyn kitaran rap-artisti B.o.B:lle. Fraser on esitellyt valmistamiaan soittimia Instagram-tilillään jakamissa kuvissa.