Näitä itseään kunnioittava aikuinen EI tee Facebookissa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Facebook on nykyisin lähinnä aikuisten suosima temmellyskenttä, jonka avulla pidetään yhteyttä ystäviin ja vaihdetaan kuulumisia. Toisinaan yli 30-vuotiaista kuoriutuu sosiaalisessa mediassa teinien tavoin käyttäytyviä somettajia.

Thrillist on nyt listannut asioita, joita kypsien Facebook-käyttäjien tulisi vältellä. Yksi ärsyttävimmistä statuspäivityksistä on kiertoviesti, joka vaatii kommentoijia lisäämään tekstin myöhemmin myös omalle seinälleen.

Yhtä raivostuttavia ovat ihmiset, joiden päivitykset pyörivät vain yhden ja saman asian ympärillä, olipa sitten kyse urheilusta, lemmikkieläimistä, lapsista, työstä tai rakkauselämästä.

Vastuuntuntoisten aikuisten ei myöskään ole sopivaa rehennellä Facebookissa alkoholinkäytöllään ja jatkuvalla bilettämisellään. Osa ihmisistä käyttää sosiaalista mediaa pelkästään markkinointitarkoitukseen. Kaikkia kuitenkin ärsyttää henkilö, joka ei tee muuta kuin lähettää kutsuja tapahtumiinsa, peleihinsä tai sivuillensa.

Facebookissa ei myöskään tarvitse jakaa jokaista ajattelemaansa tai tekemäänsä asiaa. Ihmiset siivoavat, käyvät töissä ja menevät nukkumaan, vaikka eivät ilmottaisikaan siitä koko maailmalle. Kukaan täysijärkinen ei myöskään lisää tuntemattomia ihmisiä kavereikseen.

Jokaisella Facebook-käyttäjällä on myös kaverilistoillaan henkilö, jonka elämä on yhtä hattaraa ja aurinkoa. Hän leuhkii kaikella ja esittää elämänsä olevan pilvilinnojen ympäröimää voittokulkua. Kryptiset viestit ärsyttävät vähintäänkin yhtä paljon, koska vain osatotuuden statuksessaan paljastava ihminen vaikuttaa todella huomionhakuiselta.