Sarvikuonon poikaseen kiinnitettiin videokamera – vauhdikas päivä videolle

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Vuoden 2013 jälkeen yli 3.750 sarvikuonoa on salametsästetty Etelä-Afrikassa. Salametsästäjien aiheuttama kriisi jättää aina metsästäjien tappamien aikuisten sarvikuonojen poikaset orvoiksi, jolloin ne ovat yksin ja pulassa niin kauan kuin ne löydetään ja pelastetaan.

Care for Wild Africa Rhino Sanctuary -suojelujärjestössä toimivat vapaaehtoiset ovat päättäväisiä sarvikuonojen pelastamisen ja sarvikuonokannan elvyttämisen suhteen. Uudella julkaisemallaan videolla he esittelevät suloista, mutta samalla todella uhanalaista sarvikuonon poikasta.

Pienelle sarvikuonolle asetettiin muutaman tunnin ajaksi GoPro-kamera, joka tallensi kaikki poikasen puuhailut suojelualueella. Thor-niminen sarvikuono jäi orvoksi kun sen emo tapettiin pelkän sarven vuoksi. Suojelualueella Thor sai kuitenkin onneksi seuraa muista lajinsa edustajista eikä se jäänyt täysin yksin.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat