Sarvikuonon poikaseen kiinnitettiin videokamera – vauhdikas päivä videolle

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Vuoden 2013 jälkeen yli 3.750 sarvikuonoa on salametsästetty Etelä-Afrikassa. Salametsästäjien aiheuttama kriisi jättää aina metsästäjien tappamien aikuisten sarvikuonojen poikaset orvoiksi, jolloin ne ovat yksin ja pulassa niin kauan kuin ne löydetään ja pelastetaan.

Care for Wild Africa Rhino Sanctuary -suojelujärjestössä toimivat vapaaehtoiset ovat päättäväisiä sarvikuonojen pelastamisen ja sarvikuonokannan elvyttämisen suhteen. Uudella julkaisemallaan videolla he esittelevät suloista, mutta samalla todella uhanalaista sarvikuonon poikasta.

Pienelle sarvikuonolle asetettiin muutaman tunnin ajaksi GoPro-kamera, joka tallensi kaikki poikasen puuhailut suojelualueella. Thor-niminen sarvikuono jäi orvoksi kun sen emo tapettiin pelkän sarven vuoksi. Suojelualueella Thor sai kuitenkin onneksi seuraa muista lajinsa edustajista eikä se jäänyt täysin yksin.