Kestäisikö sinun selaushistoriasi päivänvalon?

Digi Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Tuoreen tutkimuksen mukaan älypuhelimet ovat nuorille niin henkilökohtaisia, että he lainaisivat ystävälleen mielummin hammasharjaansa kuin antaisivat heidän selata puhelintaan. Moni voisi kuitenkin olla samaa mieltä sen kanssa, että vielä älypuhelinta arempikin asia on oman puhelimen ja tietokoneen Google-haut ja selaushistoria.

CollegeHumor on julkaissut uuden videon, jossa kuvitellaan millainen kaaos siitä syntyisi tavallisille ihmisille kun Anonymous-ryhmä uhkaisi paljastaa jokaisen ihmisen tietokoneen hakuhistorian. Videolla perheen kaikki jäsenet juoksevat poistamaan selaushistoriansa koneelta, mutta se ei kuitenkaan auta.

Moni katsoja pystyy varmasti astumaan videolla olevan perheen saappaisiin. Omat Google-haut ja tietokoneen selaushistoria voivat olla hyvin henkilökohtaista ja arkaluontoista luettavaa. Hakujen ja selaushistorian avulla voitaisiin saada varmasti melko arkaluontoista tietoa toisten ihmisten saurauksista tai kokemista oireista ja heidän mieltymyksistään aikuisviihteen suhteen.