Mies kiertää maailmaa ja syö mäkkäreissä – kerää hampurilaisrasioita

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

McDonald’s on yksi maailman tunnetuimmista brändeistä. Se tunnetaan etenkin legendaarisista Big Mac -annoksistaan, johon kuuluu kahdella pihvillä varustettu kerroshampurilainen sekä ranskalaiset perunat ja juoma. Hampurilaiset myydään pahvirasioissa.

Ranskalainen 26-vuotias Serge Zaka kiertää maailmaa matkaillen ja McDonald’sin hampurilaislaatikoita keräillen. Miehelle on kertynyt tätä nykyä 300 erilaista hampurilaisrasiaa, mutta sarkaa on varmasti vielä edessä. McDonald’seja on nimittäin 119 eri maassa, EliteReaders-sivusto tietää.

– Ranskassa ja Sveitsissä käytetään paikallista juustoa hampurilaisissa. Intiassa hampurilaispihvien liha on pyhää, ja siellä on tarjolla enemmän kana- ja kasvivaihtoehtoja. Portugalissa on mahdollista tilata jopa keittoa. Quebecissa on kiellettyä käyttää englannin kieltä rasioissa, mies kertoo.

McDonald’s löytyy jopa pahamaineisesta Guantanamo Bayn vankila-alueelta Kuubasta. Siellä pikaruokalaa kiertää korkeat piikkilanka-aidat, ja kyseessä on koko maan ainoa McDonald’s. Ravintola on tarkoitettu vankilahenkilökunnan käyttöön. Suomen Rovaniemeltä löytyi pitkään maailman pohjoisin McDonald’s, mutta titteli menetettiin Murmanskiin avatulle ravintolalle.