Nyrkkeilylegenda Muhammad Ali kuoli 74-vuotiaana

Viihdeuutiset · Stara.fi

Muhammad Ali, alkuperäiseltä nimeltään Cassius Marcellus Clay Jr, on kuollut. Hän lukeutui kaikkien aikojen tunnetuimpiin ammattinyrkkeilijöihin. Nopeudestaan tunnettu urheilija hallitsi raskaan sarjan maailmanestaruutta ammattiuransa aikana kolmeen kertaan.

Splash
Splash

Yksi Alin uran tunnetuimmista otteluista käytiin vuonna 1965. Tuolloin mies voitti Sonny Listonin ensimmäisen erän aikana, kun ottelua oli ehditty pelata vasta parin minuutin ajan. Sittemmin hän sairastui Parkinsonin tautiin, jota sairasti vuosikymmenien ajan. Hän menehtyi sairaalahoidossa Phoenixissa, NBC uutisoi.

Varakkaalla nyrkkeilyfanilla on nyt mahdollisuus hankkia kokoelmiinsa osa lajin historiaa. Newyorkilainen Hertage Auctions -huutokauppa on nimittäin kauppaamassa Muhammad Alin ja Sonny Listonin välillä vuonna 1965 käydyssä ottelussa käyttämät nyrkkeilyhanskat. Helmikuussa kaupiteltavien hanskojen hinnan odotetaan nousevan yli 400.000 euroon.