Mustaakin mustempi jäätelö – sopii myös metallifanien suuhun

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Maailmalla vallitsee parhaillaan trendi, jossa kaikki syötävä ja juotava värjätään sateenkaaren eri väreihin. Esimerkiksi New Yorkissa tarjoillaan ahkerasti sateenkaaridonitseja, riemunkirjavia kahveja ja sirkeäsävytteisiä drinkkejä. Uutuusjäätelö antaa vastaiskun väriöverille.

Newyorkilainen jäätelönvalmistaja Nick Morgenstern halusi luoda jotain omaperäistä ja ennennäkemätöntä. Miehen jäätelötehtaasta saa nykyään pikimustaa herkkua, joka maistuu kookokselta. Mustan jäätelön värjäämiseen ei ole käytetty keinotekoisia väriaineita tai mustekalan mustetta, Mic-sivusto uutisoi.

Jäätelön upean musta sävy on saatu kookostuhkasta, joka on valmistettu kookospähkinän kuorta hiillostamalla. Kookostuhka on nousukiitoa trenditietoisten pöytään tekevä ainesosa, joka on käsitelty korkealla lämpötilalla. Kookostuhkaa on kuvailtu aktiivihiileksi, jolla on uskomusten mukaan jopa terveysvaikutuksia. Mustan jäätelön myyminen aloitetaan tänään New York Cityssa, Morgenstern’s Fines Ice Cream -liikkeessä.