Peniksen siirtoleikkaus onnistui – mies tuntee olevansa nyt ehjä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvalloissa toteutettiin äskettäin maailman kolmas peniksen siirtoleikkaus. Potilaana ollut 64-vuotias Thomas Manning on äärimmäisen onnellinen uudesta sukupuolielimestä. Mies toipuu parhaillaan leikkauksesta bostonilaisessa sairaalassa.

Thomas Manningin sukupuolielimet amputoitiin vuonna 2012 ärhäkän penissyöpädiagnoosin seurauksena. Siitä lähtien pankin palveluksessa työskennellyt mies on haaveillut uudesta peniksestä. Manningin unelma toteutui äskettäin, kun hänelle löydettiin sopiva sukupuolielimen luovuttaja. Peniksen siirtoleikkaus kesti 15 tuntia.

Mies pystyy pian virtsaamaan normaalisti, mutta seksuaalisen toimintaan sukupuolisiirrännäinen pystyy vasta paljon myöhemmin. Manningille on kuitenkin tärkeintä, että hän on ehjä ja kokonainen mies. Peniksen siirtoleikkaus on tehty kaksi kertaa aiemmin, viime vuonna Etelä-Afrikassa ja vuonna 2005 Kiinassa, CBS uutisoi.