Festarikaaos Saksasssa – 80 loukkaantunut, jättifestari peruttiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Rockfestivaalit joutuvat ympäri maailmaa kokemaan ajoittain kovia, kun kesän rajuilmat iskevät niihin voimalla. Suomessa myrskyt ovat tehneet vuosien saatossa vakavaa tuhoa muun muassa Vaasassa ja Porissa, mutta viikonloppuna rajuilman aiheutti kaaoksen Saksassa Rock am Ring -festivaaleilla.

rockamring06062016

Mendigin kaupungin lentokentällä Nuerburgringin liepeillä järjestettävä Rock am Ring jouduttiin lopulta perumaan, kun peräti 80 ihmistä loukkaantui ukkosmyrskyssä salaman iskettyä alueelle. Loukkaantuneista ainakin kahdeksan tarvitsi sairaalahoitoa ja yksi jouduttiin elvyttämään festarialueella.

ABC-uutisten mukaan festivaalin lauantaipäivä jouduttiin tapahtuneen vuoksi perumaan ja 92.500 festarivierasta jouduttiin lähettämään turvallisempiin olosuhteisiin autoihin ja telttoihin. Päivän aikana lavoille oli määrä nousta pääesiintyjiksi Red Hot Chili Peppers ja Black Sabbath.

Loppuunmyyty festivaali päätettiin alunperin vain keskeyttää muutamaksi tunniksi, mutta ukkosmyrskyn jatkuessa viranomaiset päättivät peruuttaa tapahtuman loppuosan kokonaan. Tapahtuman järjestäjät olivat pahoillaan viranomaisten päätöksestä, mutta ymmärsivät sen syyn.