Pelottava tulevaisuusvisio – tosielämä ja virtuaalitodellisuus yhdistyvät?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Microsoftin Hololens-lasien kaltaiset tuotteet lupaavat mullistaa tulevaisuuden yhdistelemällä saunattomasti tosimaailman ja virtuaalitodellisuuden. Tuore video esittää karmivan vision siitä, miltä ”lisätyn todellisuuden” tulevaisuus saattaa näyttää.

Keiichi Matsudan Hyper-Reality -lyhytelokuvassa tutustutaan tulevaisuuden maailmaan, jossa fyysinen todellisuus ja virtuaalimaailma yhdistyvät. Päähenkilö Julia kokee informaation yliannostuksen hänen näkökenttänsä täyttyessä mainoksista ja erilaisista viesteistä. Työntekoa palkitaan lojaalisuuspisteillä, joiden menettämisellä on katastrofaaliset seuraukset.

Video saa vielä pelottavamman käänteen, kun hakkerit uhkaavat varastaa Julian henkilöllisyyden. Lontoossa asuvan Keiichi Matsudan lyhytelokuva on toteutettu joukkorahoituksen voimin. Matsuda lupaa julkaisevansa lisää samankaltaisia lyhytelokuvia lähitulevaiusuudessa.