Nenätwerkkaus netti-ilmiöksi – tässä mallisuoritukset

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kerroimme äskettäin Rihannan filippiiniläisellä Facebook-sivulla jaetusta videosta, jolla oli nenällään twerkkaava nuori neitokainen. Hän oli piirtänyt nenänpäänsä naisen takapuoleksi. Kuten silloin arvasimme, on nenätwerkkauksesta nyt tullut ilmiö.

Insider-Facebook -sivu esittelee nyt useita videoita, joissa ihmiset twerkkaavat nenällään. Hajuelintä heiluttelemalla saa luotua vaikutelman peppuaan taidokkaasti pyörittävästä hahmosta. Nenää liikutellaan sormella musiikin tahtiin.

Twerkkaaminen nousi maailman suosikkiliikkeeksi jokunen vuosi sitten Miley Cyrusin suorittamien koreografien ansiosta. Tästä alkoi eräänlainen peppuvallankumous. Twerkkaamiseen kuuluva lantioliike on saanut alkuperänsä afrikkalaisista perinnetansseista. Se on kuitenkin levinnyt Amerikan mantereella asuvien tummaihoisten keskuuteen, ja hiphop-kulttuuri löysi sen omakseen jo 20 vuotta sitten.