Piirteletkö marginaalit täyteen kuvioita? Tässä mestarin taidonnäyte

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Moni koulunpenkillä aikaansa kuluttanut on töherrellyt muistiinpanonsa ja vihkonsa täyteen piirustuksia ja kuvioita. Kerby Rosanesin luomat piirustukset ovat malliesimerkki siitä, mihin kynä pystyy mielikuvituksen viemänä.

Kuva, jonka Kerby Rosanes (@kerbyrosanes) julkaisi

Filippiinien Manilassa asuva taiteilija Kerby Rosanes luo yksityiskohtaisia piirustuksia, joista ei puutu mielikuvitusta tai mielenkiintoisia katseen kiinnittäjiä. Mies on julkaissut teoksistaan kirjan Sketchy Stories, jonka kuvat houkuttelevat katsojan tutkimusretkelle löytääkseen jokaisen pienimmänkin koukeron. Kuvat ovat suurenmoisia.

Kerbyn muistikirjat, paperit ja luonnoslehtiöt täyttyvät mitä mielikuvituksellisimmista kuvioista. Mies oli ennen töissä markkinointialalla, mutta vaihtoi uran kokopäiväisen piirtämisen pariin. Piirtäjät teokset ovat oiva osoitus siitä, että taitavalle tekijälle riittää pelkkä musta tussi taideteoksen luomiseen.