Asiantuntija varoittaa: Robotit ovat ihmisiä parempia rakastajia

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ihmisiä muistuttavat robotit olivat ennen pelkästään scifi-elokuvien tuotetta. Viime vuosina on kuitenkin esitelty toinen toistaan huikeampia koneita, joiden ihmismäisyyttä on suorastaan pakko hämmästellä. Robotteja valmistetaan muun muassa seksiä varten.

Tekoälyasiantuntija David Levy on varoittanut ihmisiä eroottisista roboteista. Hänen mukaansa naiset ja miehet tuntevat tulevaisuudessa yhä enemmän ahdistuneisuutta, kateutta ja itsetunto-ongelmia sekisrobottien ylivertaisuuden vuoksi. Miehen mukaan keinoälyllä varustettujen robottien seksuaaliset ominaisuudet eroavat suuresti ihmisten kykeneväisyydestä.

David Levy on kirjoittanut teoksen Love And Sex With Robots, jossa hän varoittaa eroottisten robottien olevan hieman liiankin hyviä rakastajia. Kun seksirobotit muistuttavat yhä enemmän ihmistä ulkonäöllisesti ja rakastelutuntumaltaan, saattavat tavalliset kuolevaiset olla enää varasijalla sänkypuuhia varten, Mirror-lehti uutisoi.

Kerroimme taannoin, että 2.000 brittiläiselle tehtiin kysely, jonka avulla määriteltiin ihmisten suhtautumista konekansaa kohtaan. Yllättävä tulos paljasti, että peräti 17 prosenttia kyselyyn vastanneista olisi valmis harrastamaan seksiä robotin kanssa. Mikäli eroottisen hetken rakkauden hedelmänä syntyisi lapsi, olisi 11 prosenttia valmiita kasvattamaan lapsen aikuiseksi.