Axl Rose vaatii Googlea poistamaan huonot valokuvat – ei olisi kannattanut

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Axl Rose vaatii Googlea poistamaan verkosta hänestä otetut, epäimartelevat. Erityisesti tähti haluaa eroon vuonna 2010 otetusta kuvasta, jossa hän esiintyy lavalla ylipainoisena. Kuvat synnyttivät miehen kustannuksella irvailevan Fat Axl -meemin.

Guns N’ Roses -laulaja on lähestynyt Googlea ilmoituksella, jossa hän kertoo omistavansa oikeudet Winnipeg Free Press -lehden toimittajan, Boris Minkevichin vuonna 2010 ottamiin kuviin. Toimittaja otti keikkakuvat Guns N’ Rosesin esiintyessä Winnipegin MTS Centre -tapahtumapaikassa.

Axl Rose vetoaa TorrentFreak-sivuston mukaan vaatimuksessaan Digital Millennium Copyright Act -lakiin, joka säädettiin alun perin pääasiassa piratismin kitkemiseksi. Rosen mukaan valokuvaajien täytyy kirjoittaa hänen keikoillaan sopimus, jossa kuvien oikeudet luvutetaan tähdelle itselleen.

Kuvaaja Boris Minkevich kertoo, ettei hän muista kirjoittiko hän sopimusta kyseisellä keikalla. Google ei ole toistaiseksi vastannut Axl Rosen vaatimukseen.