Kahvin vieroitusoireet kestävät viikon

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kofeiiniriippuvuus on yleistä etenkin modernissa yhteiskunnassa elävien keskuudessa. Riippuvuuden yleisin oire on päänsärky, mutta ilman säännöllistä kahvikuppia jäävä saattaa olla jopa ärtyisä ja ahdistunut. Elite Daily on nyt listannut tuntemuksia, joita kahvia juoville ihmisille tulee ensimmäisellä kofeiinittomalla viikolla.

Kahvista luopuminen saattaa aiheuttaa ummetusta, koska normaalisti kofeiini vilkastaa aineenvaihduntaa. Lisäksi ihmisestä tulee kiukkuinen, lyhytjännitteinen ja poissaoleva. Viikon jälkeen hampaat alkavat kuitenkin muuttua valkoisemmiksi, ihmisestä tulee tuotteliaampi ja tehokkaampi. Lisäksi kahvista luopuminen auttaa keskittymiskyvyn lisäämisessä.

Kerroimme taannoin, että Harvardin yliopistossa on toteutettu tutkimus, jonka mukaan kahvin sisältämät antioksidantit ja molekyylit ehkäisevät tiettyjä sairauksia. Analyysien perusteella voitiin sanoa, että 3-5 kuppia päivässä nauttineet henkilöt kuolivat harvemmin sydän- ja verisuonitauteihin, Parkinsonin tautiin tai itsemurhaan.