Papukaija todistajaksi oikeudenkäyntiin – murhan ainoa todistaja

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvalloista kantautuu uutinen erikoisesta rikostapauksesta, jossa Bud-niminen papukaija saattaa olla ainoa todistaja. Michiganin osavaltion Ensley Townshipin kylässä asuva 45-vuotias mies löydettiin kuoliaaksi ammuttuna kotonaan viime keväänä. Myös miehen vaimoa oli ammuttu, mutta hän selvisi tapauksesta hengissä.

Uhrin vaimo ei väitä muistavansa kohtalokkaasta illasta mitään, mutta viranomaiset epäilevät naista miehensä murhasta. Tapauksella ei ole varsinaisia todistajia. Uhrin vanhemmat kuitenkin uskovat pariskunnan lemmikkipapukaijan olevan avain murhan selvittämiseen.

Perheen mukaan Bud on alkanut viime aikoina matkimaan miehen ja naisen välistä riitaa. Harmaapapukaijan väitetään toistelevan erityisesti lausetta ”Don’t fucking shoot”, eli ”Älä v*ttu ammu!” uhrin äänellä.

– Se lintu toistaa kaiken mitä se kuulee. Se on todellinen törkysuu, uhrin äiti kuvailee Michiganin WOODTV-uutiskanavalle.

Osavaltion poliisilaitoksen mukaan uhrin vaimoa epäillään murha-itsemurhayrityksestä. Naisen kerrotaan jättäneen kotiinsa kolme itsemurhaviestiä. Piirikunnan syyttäjä ei ole kuitenkaan vielä toistaiseksi nostanut syytettä naista kohtaan, sillä tapauksen poliisitutkinta on edelleen käynnissä.