Superrikkaiden huvijahti kulkee aurinkoenergialla – tämäkö ekoteko?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ruotsalainen suunnittelija Dennis Ingemansson on aloittanut yhteistyön hulppeita jahteja valmistavan Nedship Groupin kanssa. Lopputuloksena on syntynyt pian vesille pääsevä 50-metrinen alus, joka kulkee aurinkoenergialla.

Suunnittelijoiden pääasiallisin tavoite on luoda jahti, joka olisi mahdollisimman ympäristöystävällinen. Alukseen on upotettu 160 metriä aurinkopaneeleita, hybridimoottori sekä pieni tuulivoimala. Hiilijalanjälki jää todella pieneksi perinteisiin huvialuksiin verrattuna.

Jahdin valmistaminen on nyt aloitettu ja se tähtää suoraan tilausmarkkinoille. Alukseen tulee kaksi sviittiä ja alemmalla kannella sijaitsee neljä parisängyllistä hyttiä. Jahdilla on myös miehistötilat erikseen sekä helikopterin laskeutumispaikka, Just Luxe uutisoi.

Dennis Ingemansson
Dennis Ingemansson
Dennis Ingemansson
Dennis Ingemansson

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat