32 000 000 Twitter-salasanaa kaupitellaan verkossa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yli 32 miljoonan Twitter-käyttäjien salasanojen pelätään vuotaneen hakkereiden ansiosta. Tessa88-nimimerkkiä käyttävän tahon kerrotaan myyvän salasanoja Tor-verkossa 10 bitcoinin, eli hieman alle 6.000 euron hintaan.

Twitterin edustaja kertoo Techcrunch-sivustolle olevan epätodennäköistä, että salasanat olisivat vuotaneet yhteisöpalveluun kohdistuneen hakkeri-iskun ansiosta. Todennäköisempää on, että salasanat on kerätty haittaohelmien ja -sivustojen avulla.

– Selitys tälle on se, että kymmenien miljoonien ihmisten tietokoneet ovat saaneet haittaohjelmatartunnan. Haittaohjelmat lähettävät kaikki tallennetut käyttäjätunnukset ja salasanat Chromen ja Firefoxin kaltaisista selaimista hakkereille, Leakedsource-sivustolla kuvaillaan.

Leakedsource-sivuston mukaan vuodetut käyttäjätiedot vaikuttavat olevan oikeita ja voimassa olevia. Tietovuodon myötä Twitter-käyttäjiä suositellaan vaihtamaan salasanansa.