Älykumiankka lanseerattiin – 2000-luvun kylpylelu on tässä!

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kuten monista muista tuotteista, myös kumiankasta on lanseerattu äly-etuliitteellä varustettu moderni versio. Siinä missä tavanomaisen kumiankan saa kaupasta parilla eurolla, älykumiankasta saa pulittaa 100 dollaria, eli noin 90 euroa.

Älykumiankka Edwin eroaa perinteisistä kylpyleluista muutenkin kuin vain hintansa puolesta. Lelu yhdistetään älylaitteeseen, kuten tablettiin bluetoothin kautta. Sen avulla lapsi voi pelata erilaisia opetuspelejä, joiden oppaana ruudulla liikkuva animioitu Edwin-ankka toimii.

Virtuaalinen Edwin-ankka liikkuu Phys.org-sivuston mukaan sitä mukaan, kun lapsi heiluttaa leluaan. Kaiken lisäksi älykumiankka toimii yövalona, joka soittaa lapselle kehtolaulun tai muita rauhoittavia ääniä. Ominaisuuksia lähes sadan euron hintaisesta lelusta ei siis ainakaan puutu. Onkin eri asia, ovatko kaikki niistä todellakin tarpeellisia parin vuoden ikäiselle lapselle tarkoitetussa kumiankassa.