Hakkerit iskivät jälleen – nyt kaapattiin Twitterin perustajan tili

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Evan Williams on yksi Twitterin perustajista ja yhtiön entinen toimitusjohtaja. Nyt miehen oma tili mikroblogipalvelussa on joutunut cyberrikollisten iskun kohteeksi. Hakkeriryhmä OurMine kaappasi Evan Williamsin Twitter-tilin keskiviikkona.

Tietomurtajat jättivät miehen tilille tuttuun tapaansa viestin, jossa he ilmoittivat olevansa iskun takana.

– Hei, OurMine-tiimi tässä, me vain kokeilemme tietoturvallisuuttanne. Lähetä meille viesti, Evanin tilillä julkaistussa twiitissä kerrotaan.

Lukuisat julkisuuden henkilöt ovat joutuneet viime päivinä hakkereiden iskun kohteeksi. Taannoin OurMine kaappasi Facebookin perustajan, Mark Zuckerbergin LinkedIn ja Twitter-tilit. Mashable-sivuston mukaan myös räppäri Draken, poptähti Lana Del Reyn ja amerikkalaisen jalkapallon ammattiliigan, NFL:n tilit ovat joutuneet taannoin hyökkäysten kohteiksi.