Näin pääset eroon laiskuudesta – huijaa itsesi ahkeraksi

Lifestyle Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

On olemassa sanonta, jonka mukaan kannattaa käydä aamulla suihkussa, jos aikoo lorvia koko päivän. Puhtaana ei tunne itseään yhtä laiskaksi. Redditorit ovat nyt jakaneet vinkkejään, kuinka voi huijata itsensä toimeliaammaksi.

Yksi hyvä keino on asettaa ajastin vaikkapa kymmeneksi minuutiksi, ja yrittää saada siinä ajassa mahdollisimman paljon aikaiseksi. Spurtti antaa virtaa myös seuraaville tehtäville. Työpäivä kannattaa aloittaa aina helpolla ja nopeasti suoritettavalla tehtävällä, jotta onnistumisen tunne seuraa mukana aamun ensiminuuteista alkaen.

Laiskuus lisääntyy liikkumattomuuden myötä. Siksi jokaisen velttoilijan pitäisikin kiinnittää huomiota liikunnan lisäämiseen ja pyrkiä kuntoilemaan vähintään kerran päivässä. Mikäli työnteko tuntuu tikkuiselta, kannattaa kokeilla uutta ympäristöä motivaation lisäämiseksi. Tee töitä etänä esimerkiksi kahvilassa, kirjastossa tai kotona.

Osa ihmisistä kerää motivaatiota muilta. Olipa kyse sitten liiketoimintasuunnitelman laatimisesta tai lenkkeilystä, voi mukaan ottaa kannustavan kumppanin. Business Insiderin julkaisemassa artikkelissa vinkataan myös pukeutumisen tärkeydestä.

Vaikka aikoisi olla koko päivän kotona, kannattaa vaihtaa yöpuku päivävaatteisiin ja siistiytyä. Siten saa varmasti enemmän aikaiseksi. Ongelmia ei kannata lakaista maton alle tai tekemättömiä asioita siirtää. Kaikki ärsyttävät hommat on hyvä hoitaa heti, eikä vasta 15. päivä.

Suunnitelmat kannattaa toteuttaa tai ainakin panna alulle saman tien, jotta laiskuus ei pääse nakertamaan päättäväisyyttä. Etenkin pienet, muutaman minuutin pituiset tehtävät, on hyvä tehdä heti, kuten sängyn petaaminen, pikkutiskin putsaaminen tai pyykkien laittaminen koriin. Kun päivän tehtävät on hoidettu, voi kalenteriin merkitä rastin palkinnoksi.