Nainen lensi liitopuvulla aktiivisen tulivuoren päällä – ei varaa virheisiin!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lentokoneesta hyppääminen liitopuvun varassa on jo suoritus sinänsä, mutta tuoreella videolla tempaus saa vielä hurjemmat mittasuhteet. Youtuben GoPro-kanavan videolla Roberta Mancino liitää Villarrican aktiivisen tulivuoren yläpuolella.

Chilessä sijaitseva kerrostulivuori Villarrica kohoaa lähes 3 000 metrin korkeuteen. Tulivuoren kraaterissa sijaitsee aktiivinen laavajärvi, ja se on purkautunut viimeksi vuonna 2015.

Roberta Manino hyppäsi liitopuvullaan koneesta, joka lensi 4 500 metrin korkeudessa. Videolla hurjapään suoritusta päästään seuraamaan niin kypäräkameran kuin UAV-kopterinkin kuvaamaana. Naisen mukaan tulivuoren yläpuoella liitäminen on ollut pitkään yksi hänen suurimmista haaveistaan.