Eukonkanto jäi toiseksi – säärille potkimisen MM-kisat Englannissa

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Britit ovat tunnetusti jalkapallokansaa, mutta taannoin maassa järjestetyssä mestaruuskilpailussa potkittiin jotain aivan muuta kuin palloa. Gloucestershiren 3. kesäkuuta järjestyssä Cotswold Olimpicks -tapahtumassa nähtiin säärille potkimisen mestaruuskilpailut.

Koomisen mutta sitäkin kivuliaamman näköisen lajin säännöt ovat yksinkertaisia. Kaksi osallistujaa yrittää potkia toisiaan säärille, kunnes häviäjä kaatuu maahan. Tänä vuonna voittajaksi selvisi jo toista vuotta peräkkäin Adam Miller -niminen 26-vuotias maatilan työntekijä.

Säärille potkimisella on Iso-Britanniassa pitkät perinteet. 1600-luvulla kehittynyttä lajia harrastettiin alkuperäisissä Cotswoldin olympiakilpailuissa aina 1850-luvulle saakka. Kun Cotswoldin urheilutapahtumaa alettiin järjestämään uudelleen 1950-luvulla, oli säärille potkiminen heti mukana epätavallisten kilpailulajien joukossa.