Lentoautoista sittenkin todellisuutta? Ehang 184 lentää itsekseen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vaikka elämme jo vuotta 2016, eivät populaarikulttuurin meille lupaamat lentävät autot ole vieläkään ilmestyneet katukuvaan. Yksi syy on epäilemättä siinä, etteivät lentoautot ole yksinkertaisesti järin turvallisia.

Ongelman voisi kuitenkin ratkaista tekemällä henkilökohtaisista lentoaluksista itseohjaavia. Alun perin Las Vegasin tämänvuotisilla CES-messuilla esitelty Ehang 184 on eräänlainen ihmisen kuljettamiseen kykenevä UAV-kopteri, joka saattaa tehdä ihmiskunnan lentoautoihin liittyvistä unelmista todellisuutta.

Mashable-sivuston mukaan matkustajien tulee vain astua sisään yhden isuttavaan Ehang 184 -laitteeseen, kertoa määränpäänsä ja nauttia matkasta koneen hoitaessa lentämisen. Itseohjaavaa lentoalusta kuvaillaan kiinalaisen Ehangin kotisivuilla turvalliseksi, ekokologiseksi ja älykkääksi.

The Las Vegas Review-Journal -sivuston mukaan Ehang 184 -alusta tullaan testaamaan lähiaikoina Yhdysvaltojen Nevadassa. Ehangin tavoitteena on, että kone täyttäisi Yhdysvaltojen ilmailuviranomaisten lentolaitteille asettamat vaatimukset.