Kaveriporukalla Eurooppaan – tässä suosikkikohteet

Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kaveriporukalla matkustaminen on parhaimmillaan elinikäisiä muistoja tuottavaa hauskanpitoa. Ystävien kanssa voi lähteä muuallekin bailaamaan kuin perinteisesti risteilylle. Business Insiderin matkailusivusto on nyt listannut 11 Euroopan parasta kohdetta kaveriporukalla valloitettavaksi.

Lentojen hinnat ovat nykyisin niin alhaiset, että Eurooppaan saattaa päästä lentokoneella halvemmalla kuin junalla toiselle puolelle Suomea. Ystävysten kannattaa pakata laukkunsa ja suunnata Espanjan Madridiin nauttimaan taiteesta, tapaksista ja nähtävyyksistä. Itävallan Wienissä pääsee helposti musiikillisiin tunnelmiin esimerkiksi korkealuokkaisen oopperan parissa.

Saksan Münchenissä on mahdollista viettää aikaa oluttuoppien ja pubien maailmassa. Paras ajankohta on tietysti Oktoberfestien aikaan. Italian Venetsiassa ystävykset pääsevät ihailemaan upeita rakennuksia, kun taas Saksan Berliini soveltuu kaikille trendikkään katutaiteen ystäville.

Ei ole ihme, että Lontoo sijoittuu listalle, sillä siellä pääsee tekemään kaveriporukalla kaikkea mahdollista baareissa pörräämisestä museokierroksiin. Tsekkien pääkaupunki Praha on edullinen ja sopivan kokoinen kaupunki jopa jalkaisin kierreltäväksi. Espanjan Barcelona on omiaan kulttuurin ja ruoan ystäville.

Amsterdam on täynnä väriä ja iloittelua, kun taas kahvilakulttuuria ja erinomaisia jälkiruokia rakastava kaveriporukka voi matkustaa Pariisiin. Italian Rooma tarjoaa ystävyksille oivaa tekemistä historiallisissa maisemissa. Kaupunkia on kuvailtu kulttuurinörtin paratiisiksi.