Luonnon oma taideteos – näky kuin vieraalta planeetalta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Uuden-Seelannin Waitomossa sijaitseva Ruakuri Cave on maan pisin maanalainen luola. Vaikka luola ulottuu maan uumeniin, ei sen syvyyksissä ei ole täysin pimeää. Tästä pitävät huolen luolassa asuvat kiiltomadot.

Valokuvaaja Shaun Jeffers laskeutui taannoin Ruakuriin ikuistaakseen luolastossa avautuvat toismaalliset näkymät. Miehen mukaan kiiltomatojen kuvaaminen muistuttaa tähtitaivaan kuvaamista, ja otokset vaativatkin pitkän valotusajan. Jeffersin täytyi viettää päivittäin 6-8 tuntia luolan kylmässä vedessä.

– Se oli upea kokemus. Kun luolan valot sammuvat, joka paikassa näkyy vain kiiltomatoja. Se luo epätodellisen tunteen, aivan kuin olisi astunut James Cameronin Avatar-elokuvan Pandora-planeetalle, Shaun Jeffers kuvailee Bored Panda -sivustolle.

Jeffers on jakanut upeita kuvia kiiltomatojen täyttämästä luolasta Facebook ja Instagram-sivuillaan. Täysikokoisia otoksia päästään ihastelemaan Bored Panda -sivustolla julkaistussa kuvasarjassa.