Mies päällysti kuplavolkkarin 50 000 tammipaanulla – silmiähivelevän kaunis auto

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Bosnialainen Momir Bojic on ottanut eläkepäivistään ilon irti ja päättänyt toteuttaa unelmiensa ajoneuvon. Mies on päällystänyt Volkswagenin kuplavolkkarin tammesta valmistetuilla paanuilla. Uniikki lopputulos vaati yhteensä 50.000 puunpalaa.

Eläkeläismies käytti kaksi vuotta kuplavolkkarin päällystämiseen. Nyt kätevä herra ajelee Celinacin kaupungissa autolla, jollaista ei tule vastaan joka päivä. Kuplavolkkarin puinen päällystys on syntynyt miehen omassa verstaassa käsityönä, Fubiz-julkaisu kertoo.

Harva tietää, että kuplavolkkari oli alun perin Adolf Hitlerin ideoima kulkuväline, jonka tarkoituksena oli tehdä Saksasta automaa halvan henkilöautomallin avulla. Suunnittelijoiksi pestattiin kolme miestä, mutta kaksi heistä karsiutui pois juutalaistaustansa vuoksi.

Sittemmin kuplavolkkarista tuli suosittu automalli, ja Suomessakin sitä kutsuttiin nimellä Kansanauto. Kuplavolkkarin suosio räjähti entisestään valmistamisen loputtua ja moni himoitsee retromalleja omakseen vielä tänäkin päivänä.