Hiusstylisti varoittaa: Tällainen muotoilurauta pilaa hiusvärin

Lifestyle Viihdeuutiset · Annika Kela

Kalifornialainen videoblogaaja-hiusstylisti Guy Tang on julkaissut netissä videon muotoilurautojen aiheuttamista hiusvaurioista. Miehen mukaan pahin virhe muotoilurautojen käytössä on se, että ne säädetään liian kuumalle.

Guy esittelee videolla eri sävyin värjättyjä hiuksia, jotka hän suoristaa tulikuumalla suoristusraudalla. Jo muutamassa sekunnissa rauta aiheuttaa hiuksille vaurioita ja poistaa hiuksista värin.

Mies kertoi, että erityisesti metalliset värisävyt palavat pois, jos rauta on liian kuuma. Daily Mail -lehden mukaan Guyn video on järkyttänyt ihmisiä, jotka käyttävät usein muotoilurautoja.

Tang muistuttaa, että vähempikin lämpö riittää hiusten suoristamiseen ja hiukset tulisi suojata ennen muotoilua lämpösuojalla. Vaikka kaikki väripigmentit eivät ole yhtä herkkiä reagoimaan esimerkiksi suoristusrautaan, haalistuvat monet metalli- ja shokkiväreistä käsittelyn seurauksena.