Näin puhdistat valkoiset tennarit taas hohtaviksi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Valkoiset tennarit ovat kuuluneet katukuvaan vuosikymmenten ajan, mutta moni vierastaa niitä nopean likaantumisen takia. Kenkien puhdistamiseen on monia keinoja. PureWow-sivuston mukaan kynsilakanpoistoaine tarjoaa helpoimman tavan puhdistaa jalkineet taas valkoisen säihkyviksi.

Oheisella videolla nähdään miten kynsilakanpoistoainetta kaadetaan pumpulilapulle ja lika pyyhitään pois. Staran haastattelema suomalainen asiantuntija, J.A. Tenhunen Oy:n yrittäjä Teija Siren, pitää esitettyä keinoa kenkien kannalta hieman arveluttavana.

– Kynsilakanpoistoaine toimii varmasti kuten videolla, jos jaksaa olla kärsivällinen ja kun puhdistettava materiaali on Converse All Star -pohjan tyyppistä kumia, eli liukasta ja kiiltäväpintaista.

– Markkinoilla on paljon kenkiä, joissa on niin sanottu pehmeä ja huokoinen pohjamateriaali, ja niiden puhdistamisessa kynsilakanpoistoaine ei toimi samoin kuin kovapintaisilla muoveilla. Tällaisia kenkämalleja ovat muun muassa Reebokin Classic ja Niken Free. Me suosittelemme valkoisille pohjille Sneaker Cleaneria tai Pedag Magic Whitea, joka värjää kengät valkoiseksi väripigmentillä.