Raketin laukaisu 360-videona – kuin olisit itse paikalla!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vain harvat ihmiset ovat päässeet seuraamaan raketin laukaisua lähietäisyydeltä. Tuoreella Youtube-videolla raketin laukaisua päästään kuitenkin katselemaan lähempää, kuin fyysisesti laukaisuhetkellä paikalla oleville olisi edes mahdollista.

Youtuben United Lauch Alliance -kanavan videolla nähdään, kuinka Delta IV -kantoraketti nousee Kaliforniassa sijaitsevasta Vanderbergin tukikohdasta kohti maata kiertävää rataa. Videolla päästään seuraamaan raketin valmisteluja sekä tietenkin varsinaista laukaisua.

Gizmodo-sivuston mukaan kantoraketin lasti oli salainen, mutta sen uskotaan kuljettaneen vakoilusateliitin maata kiertävälle radalle. Näyttävä video on kuvattu 360 asteen kameralla. Kuvakulmaa voi siis vapaasti liikutella videon aikana, mikäli käytössä oleva laite ja selain vain mahdollistaa sen.