Asiantuntija: Suihkussa virtsaaminen on ekoteko

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suihkussa virtsaaminen saattaa kuulostaa ällöttävältä, mutta itseasiassa asiantuntijat kehoittavat ihmisiä päästämään rakkonsa tyhjäksi peseytymisen aikana. Syy löytyy maapallon vesivarojen säästämisestä ja ympäristön pelastamisesta.

Ihminen virtsaa noin seitsemän kertaa vuorokauden aikana. Mikäli yhden vessan vetäminen huuhtelee noin kuusi litraa vettä viemäriin, tarkoittaa tämä päivän aikana 42 litraa. Suomessa on 5,5 miljoonaa ihmistä, joten kansa huuhtelee yhden päivän aikana vessanpöntöstä pelkän virtsan takia noin 231 miljoonaa litraa juomakelpoista puhdasta vettä.

Karkeasti arvioituna suihkussa virtsaaminen säästäisi ainakin yhden vessanvedon päivässä. Suomen asukasluvulla mitattuna puhutaan 33 miljoonasta vesilitrasta päivittäin. Mikäli jokainen amerikkalainen virtsaisi suihkuun, säästettäisiin maassa vuosittain 699 miljardia litraa vettä.