Hypnoottista silmäkarkkia – kuulat kulkevat radan läpi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Dominoefektiä testataan yleensä pitkän palikkajonon avulla. Toisinaan dominoefekteihin hurahtaneet harrastelijat luovat monimutkaisia kokonaisuuksia, joissa esimerkiksi marmori- tai metallikuula kulkee sille rakennetun radan läpi. Kaplamino-niminen YouTube-käyttäjä on luonut yhden parhaimmista.

Kuularadan rakentaja kertoo, että haluaa testata fysiikan lakeja magneettien ja erilaisten esteiden avulla. Radan rakentaja asuu pienessä opiskelija-asunnossa, ja on hyödyntänyt kuularataansa varten kaiken käytettävissä olevan tilan – ikkunaa myöten. Kun kuula lähtee liikkumaan, on sen eteneminen suorastaan pakko katsoa loppuun.

Kuulat kulkevat niille tarkoitetuilla väylillä täydellisesti. Kaplamino on joutunut tarkasti pohtimaan, kuinka hän saa radan liikkeen pysymään jatkuvana ilman, että mikään kuulista ajautuu harhareitille tai pysähtyy. Kuula kulkee 3,5 minuuttia.