Todellinen mättöburgeri! Kuusikiloinen hampurilainen halkaistaan sahalla

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vaikka maailmassa vallitsee parhaillaan liikalihavuuden aiheuttama terveysbuumi, ja lautasella nautitaan enemmän vihreää kuin punaista, tehtaillaan toisessa ääripäässä ravintoloihin entistäkin näyttävämpiä annoksia.

Yleensä palstatilaa mediassa keräävät annokset ovat niin rouheita rasvapommeja, että pelkästään niiden katseleminen tuntuu tukkivan verisuonet.

Insider-sivuston ruokaosio esittelee nyt Facebookissa niin miehekkään kokoisen hampurilaisen, että sen viipaloimiseen pitää käyttää käsisahaa. Motherburger-niminen purilainen painaa järeät 6,35 kiloa. Jättikokoista mättöä voi tilata Miamista Burger and Beer Joint -nimisestä ravintolasta.

Hampurilainen maksaa 125 dollaria, eli 111 euroa. Motherburger on kuitenkin ilmainen, mikäli syömäri pystyy upottamaan sen vatsalaukkuunsa alle kahdessa tunnissa. Hampurilaisen nimitys juontuu todennäköisesti samantyyppisestä ruokalajista, joka on ollut suosittu Saksassa.

Hampurilaisen esi-isä matkasi Euroopasta siirtolaisten mukana Amerikkaan, ja lopulta pikaruokabisnes onnistui jalostamaan täytetyn sämpylän maailman yleisimmäksi pikaruoaksi.