Näin käännät avioeron voitoksi – opi enemmän itsestäsi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Noin puolet avioliitoista päättyy eroon. Osa ihmisistä kärvistelee sydämen särkymisen kanssa jopa vuosia. Toisinaan huonosta parisuhteesta irti pääseminen voi olla koko elämän mullistava onnenkantamoinen. Eron jälkeen kannattaa keskittyä pelkästään omaan hyvinvointiin.

Kaikki tietävät tuttavapiiristään ainakin yhden ihmisen, joka on kääntänyt kipeän eron lopulta voitoksi. Yleensä parisuhteen hajottua ihminen tuntee olonsa maailman yksinäisimmäksi ja surullisimmaksi. Pian sinkuksi jäänyt kuitenkin saattaa huomata, että vaikka hänen elämänsä on hetkellisesti matalalentoa, ei se välttämättä tarkoita maailmanloppua.

Tästä oivalluksesta saattaa alkaa mahtipontinen hyvinvoinnin aikakausi, jolloin ero kääntyy ikään kuin suureksi voitoksi. Hän löytää itsestään puolia, joiden olemassaoloa ei edes muistanut. Hän osaa avata sielunsa maailmalle tavalla, jota ei ole pitkään aikaan uskaltanut. Hän oppii jälleen tuntemaan itsensä ilman, että eläisi ketään muuta varten.

Erosta toipuva ihminen kaipaa ystäviä ympärilleen. Kun koko elämä muuttuu toisenlaiseksi, on hänen oltava itsenäisempi, vahvempi ja mahtavampi kuin koskaan aiemmin. Pian hän saattaa huomata, että kaikella on tarkoitus. Eron oli tapahduttava, jotta hän saisi tilalle jotain parempaa – täyden luottamuksen itseensä.