12 ylivoimaista vinkkiä lapsiperheille – nerokasta luovuutta!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Lasten kasvattaminen ei ole rakettitiedettä, mutta toisinaan arkea helpottavat perusasiat saattavat vaatia keskeliäisyyttä. Kaikki äidit ja isät tietävät, että pienet natiaiset sotkevat suunnattomasti temmeltäessään ja tällöin luovuus nousee arvoon arvaamattomaan.

Jaamme nyt muutaman käytännön vinkin lapsiperheille turhan sotkun välttämiseksi ja siivoamisen avuksi. Suodatinpussit ovat täydellisiä astioita pikkuherkkuja ja naposteltavia varten.

Lasten karkit, sipsit tai vaikkapa popcornit voi jakaa tasapuolisesti suodatinpusseihin, jotka voi heittää käytön jälkeen roskiin. Suodatinpussien avulla voi myös syödä grillimakkaraa, lihapiirakoita, voileipiä tai vaikkapa retkisämpylöitä.

Kuva, jonka @narrdog julkaisi

Vesimelonit kannattaa siivuttaa tikuiksi, jotta muksujen on helpompi nakertaa niitä ilman älytöntä sotkua. Lääkärireissuille voi ottaa värikyniä mukaan ja antaa lapsen piirtää potilasvuoteen päällä olevaan paperiin sovun ja rauhallisen ilmapiirin nimissä. Aikuisten herkut voi puolestaan piilottaa tyhjiin pakastevihannespusseihin, mikäli haluaa pitää jälkikasvunsa näpit erossa naposteltavista.

Pihoilla ja puistoissa käytettäviä roskienkerääjiä voi hyödyntää pitkillä automatkoilla, jotta vanhemman ei tarvitse pysäyttää autoa ojentaessaan eväitä takapenkkiläisille. Lasten kanssa jumppaaminen on parasta hyötyliikuntaa etenkin, jos osaa multitaskata iltasadun lukemisen vaikkapa lankuttamiseksi. Myös kadonneista tavaroista voi tehdä hauskan pelin, kun piirtää lapselle etsittävät esineet paperille ja tekee niiden löytämisestä hauskaa aarreleikkiä.

Vauvaperheissä harvemmin on käyttöä viininkuljetustelineille, joten kantovälineen voi ottaa väliaikaisesti käyttöön vauvatavaroiden lajittelijaksi. Lapsi voi myös osallistua kodin ja puutarhan maalaushommiin, kun hänelle antaa pensselin ja vettä täynnä olevan ämpärin. Lastenjuhlissa käytettäviä kertakäyttöastioita voi puolestaan tuunata tarroilla.

Kuva, jonka Moni BayBe (@momoni2x) julkaisi

Yksi nerokkaimmista vinkeistä on siirtokuvien käyttäminen pitkillä matkoilla. Kun liimaa kuvia lentokoneen, junan tai bussin ikkunaan, saa lapsi leikkiä niillä ajanvietteeksi. Pikkuiset ihmiset rakastavat lokeroita, joten terveelliset naposteltavat kannattaa tarjoilla jääpalamuotista.