Kärsitkö aamu-unisuudesta? Näillä vinkeillä saat pirteämmät aamut

Terveys Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomalaiset rakastavat kahvia. Kahvia nautitaan litratolkulla niin juhlana kuin arkena. Kuuma kupillinen herättää ja panee päivän käyntiin. Kofeiini voi kuitenkin aiheuttaa riippuvuutta. PureWow on nyt listannut seitsemän vinkkiä, joiden avulla päivän voi aloittaa tehokkaasti ilman, että tarvitsisi aina turvautua kahvikupposeen.

Suomessa voidaan nauttia valoisista aamuista kesäisin, ja makuuhuoneeseen kajastava aurinko herättää tehokkaasti uuteen päivään. Myös aamusuihku tuo kaivattua raikkautta heräämisen hetkellä, ja viileähkö vartaloa hivelevä vesi lienee yksi tehokkaimmista keinoista herätä.

Ihmisen kannattaa huolehtia riittävästä vedensaannista. Vettä juomalla saa olon nopeasti pirteäksi, eivätkä aamut tunnu yhtä raskailta. Terveellisellä ruokavaliolla on äärimmäisen suuri vaikutus ihmisen vireystasoon. Sokerilla kyllästetyt herkut muuttavat kehon energiatasoa nopeasti pirteästä matalatempoiseen. Vaihda karkit purukumiin ja hedelmiin.

Aivoja kannattaa aktivoida erilaisilla tehtävillä ja peleillä. Ristikkojen täyttäminen saattaa kuulostaa eläkeisten puuhalta, mutta todellisuudessa ne kehittävät aivojen kapasiteettia, ja auttavat päätä suoriutumaan helpommin myös arkisissa askareissa. Liikunnalliset ihmiset heräävät usein virkeämpinä seuraavaan päivään, joten korvaa aamukahvi jo edellisenä iltana lenkkeilemällä.