Covertaituri teki sen taas – hitti 20 eri tyylillä Darudesta Primukseen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Samaan aikaan kun listaykköset keskittyvät yhteen ainoaan tyyliin, esittelee multitalentti Anthony Vincent kertaheitolla 20 eri musiikin lajityyppiä. Olemme kertoneet miehen Ten Second Songs -YouTube-kanavalla julkaistuista kappaleista ennenkin, mutta tuorein biisi vetää kertakaikkiaan sanattomaksi.

Multitalentin käsittelyyn pääsee Gorillaz-yhtyeen legendaarinen Feel Good Inc, ja yleisön toiveesta – totta kai. Pörröpäinen muusikko muovaa kappaleen kokonaan uudenlaiseksi esimerkiksi Sex Pistolsin, Prodigyn ja DragonForcen tyylilajeilla. Hän hyppää suvereenisti muun muassa vaihtoehtorockia soittavasta Primuksesta suomalaiseen konemusiikkivelho Darudeen.

Netissä musiikinystäviä villitsevä Vincent on kerännyt itselleen vankkaa fanijoukkoa. Vaikka biisi pysyy sanomalleen uskollisena, on lahjakas mies napannut mukaan jokaisen tyylilajin ominaisimmat piirteet. Musiikki on rakastettavan monimuotoinen taidelaji, joka kietoo yhteen niin tunteita, ääniä, viestintää kuin taitoa. Lahjakkaat muusikot ymmärtävät musiikin laajana alueena, jossa on mahdollista hyödyntää sävelkulkuja eri tyylejä karttamatta.