Lasinen silta pelottaa turisteja – nyt paljastettiin miten se kestää!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kiinan Zhangjiajiessa sijaitsevaan Tianmenshanin kansallispuistoon ollaan avaamassa kesäkuun aikana hurjaa lasista siltaa. Lasisillalla on pituutta yhteensä 430 metriä, ja matkaa sen alla olevan laakson pohjalle on 300 metriä.

Zhangjiajien silta on herättänyt kysymyksiä sen turvallisuuden puolesta. Lasisen sillan kestävyyttä vakuutellaan kuitenkin BBC-kanavan videolla, jossa juontaja Dan Simmons vierailee kansallispuistossa. Simmonsin käteen ojennetaan moukari, ja häntä pyydetään lyömään yhtä rakennelman lasipaneeleista.

Paneelin pinnalle ilmaantuu säröjä, mutta lasi kestää siitäkin huolimatta. Vahinkoa syntyy ainoastaan paneelin ylimpään lasikerrokseen. Simmons toteaa lasisillan materiaalin erittäin kestäväksi.

Sillan turvallisuus arveluttaa paikallisia, sillä viime vuonna Shiniuzhain kansallispuiston vastaavanlainen lasisilta alkoi halkeilemaan vain kaksi viikkoa sen avajaisten jälkeen. Silta evakuoitiin välittömästi ja suljettiin korjausten ajaksi.