Napster tekee paluun – tällä kertaa suoratoistopalveluna

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monet muistavat 2000-luvun vaihteen vertaisverkko-ohjelma Napsterin, joka mahdollisti esimerkiksi musiikin helpon lataamisen verkosta. Palvelu joutui vaikeuksiin Metallica-yhtyeen Lars Ulrichin haastettua Napsterin oikeuteen kappaleidensa luvattomasta levityksestä, ja se lopetti toimintansa vuonna 2001.

Nyt Napster on kuitenkin tekemässä paluuta. Napsterin uusi versio ei kuitenkaan tule olemaan enää vertaisverkkopalvelu. Musiikin suoratoistopalvelu Rhapsody tulee nimittäin vain muuttamaan nimensä Napsteriksi.

Rhapsody osti Napsterin vuonna 2011. Uusi Napster ei tule juurikaan eroamaan Rhapsodysta, joten muutos on melko pintapuolinen. Yhtiön tiedotteen mukaan käyttäjien soittolistat, suosikit, artistit, albumit ja palvelun hinta tulevat pysymään samoina. Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Napster yrittää tekemään paluuta. Roxio-yhtiön vuonna 2003 avattu musiikkipalvelu tunnettiin Napster 2.0 -nimellä.