Ovela pila sosiaalisessa mediassa – mies näkee tulevaisuuteen?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pablo Reyes -nimisen Facebook-käyttäjän viesti herätti taannoin hämmennystä sosiaalisessa mediassa. 26. joulukuuta 2015 päivätyssä viestissään mies vaikuttaa tehneen ennustuksia, joista osa on käynyt sittemmin toteen.

Viestissään Pablo Reyes muun muassa kertoi maailman sekoavan gorillan kuolemasta, Princen ja Muhammad Alin menehtyvän ja Yhdysvaltojen kokevan historiansa pahimman joukkomurhan. Viestissä myös väitettiin, että Hillary Clintonista tulee maan ensimmäinen naispresidentti ja Donald Trump tulee kuolemaan.

Monet ottivat Facebook-viestin tosissaan, ja sitä jaettiin uudelleen satoja tuhansia kertoja. Tosiasiassa kyseessä oli kuitenkin varsin helposti tehty pila. Facebookin aikajana nimittäin mahdollistaa viesteissä näkyvän päivämäärän muokkaamisen jälkikäteen. Toinen tapa on yksinkertaisesti muokata vanhaa statuspäivitystään.

Pablo Reyes kertoo Buzzfeed-sivustolle työskennelleensä aikaisemmin Huzlers-nimiselle valeuutisia tekevälle sivustolle. Miehen mukaan hän halusi osoittaa pilallaan, kuina monet ihmiset Facebookissa uskovat mihin tahansa lukemaansa.