Tutkimus: Älylaitteilla haitallinen vaikutus parisuhteeseen

Digi Terveys Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme äskettäin, että tuoreen tutkimuksen mukaan ihmisten odotukset loma-ajan seksiin ovat usein liian korkeat. Kolmannes ihmisistä odottaa seksin olevan parempaa lomalla, mutta heistä yli 60 prosentti joutuu pettymään. Samalla selvisi älylaitteiden käytön vaikutus seksiin.

Isossa-Britanniassa tutkittiin älylaitteiden käytön vaikutuksia parisuhteeseen. Yli neljäsosa briteistä myönsi puhelimen käytön aiheuttaneen riitoja lomalla ja 59 prosenttia vastaajista totesi, että he, heidän kumppaninsa tai molemmat käyttävät liian paljon älylaitteita.

Vastaajista 40 prosenttia totesi, että he epätodennäköisemmin ehdottavat seksiä, jos heidän kumppaninsa käyttää puhelinta sängyssä. 41 prosenttia vastaajista myös myönsi viettävänsä lomalla iltoja, jolloin molemmat keskittyvät omiin puhelimiinsa toistensa sijaan.

Aktiivinen älylaitteiden käyttö lomalla näyttää siis vaikuttavan negatiivisesti parisuhteisiin. Brittivastaajista yli puolet totesi, että he olisivat kiihottuneempia, jos heidän kumppaninsa sulkisi puhelimensa ja keskittyisi yhdessäoloon lomalla.

Kysely toteutettiin toukokuussa 2016 ja siihen vastasi noin 4.000 ihmistä Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa sekä 2.000 Isossa-Britanniassa.