Ravintolaillalliset vahvistavat parisuhdetta – rakkautta ja ruokaa illan täydeltä

Terveys Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Pöytävarauksia hoitava nettiisivusto Bookatable on toteuttanut käyttäjillään kyselyn, jonka mukaan 78 prosenttia ravintolatreffeillä käyvistä pareista voi muita paremmin. Kahdenkeskiset illat parantavat parisuhdetta ja eron todennäköisyys pienenee.

Valitettavan moni pariskunta unohtaa vuosien saatossa hoitaa suhdettaan alkuaikojen tyyliin. He jumahtavat rutiineihin ja esimerkiksi lasten tultua aikuisten yhteinen aika jää huolestuttavan vähälle. Ravintolaillat ovat kuitenkin yksi helpoimmista, mutta tehokkaimmista keinoista hoitaa parisuhdetta.

Ainoastaan viidesosa pareista käy treffeillä keskenään enemmän kuin kerran puolessa vuodessa. Jos he kuitenkin menevät treffeille, saattaa älypuhelin saada enemmän huomiota kuin kumppani. Toinen ravintolaillallisiin liittyvä virhe on se, että tarjoilija ohjaa romanttisesta illasta haaveilevat parit meluisaan pöytään.

Pariskuntien kannattaa kokeilla treffeillä aina uutta ravintolaa, eikä sortua samaan ja tuttuun paikkaan kerta toisensa jälkeen. Joissakin ravintoloissa on mahdollista tilata kokin luoma maistelulautanen. Tämä jos mikä on oiva tapa tutustua ravintolassa tarjolla oleviin annoksiin. Jos mahdollista, kannattaa treffi-illallinen venyttää koko yön kestäväksi parisuhdeyöksi.

Ravintolailtaan saa vaihtelua esimerkiksi siten, että kumppanit tilaavat oman annoksen sijaan ruoan toisilleen. Erikoisiltoja varten voi tiedustella etukäteen, saako ravintolasta tilattua tiettyjä juomia tai jälkiruokia. Ravintolaillalliselle voi säästää rahaa, jotta spesiaalitilanteessa ei tarvitse laskea kustannuksia sentin tarkkuudella. Vie ilta uudelle tasolle ojentamalla rakkaalle pieni lahja, ja nauttikaa toistenne seurasta – ja vain toistenne seurasta.