Tässä on tyyliä! Hevosille suunniteltiin tweed-puku

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tweed-kankaasta valmistetut puvut ovat yhtä peribrittiläinen ilmiö kuin Buckinghamin palatsi, iltapäivätee ja Beatles. Nyt Iso-Britanniassa on esitelty ensimmäinen hevosta varten räätälöity tweed-puku.

Pitkän linjan ravihevoselle, Moresteadille suunniteltu asukokonaisuus koostuu kolmiosaisesta tweed-puvusta, solmiosta ja lippalakista. Vedonvälittäjä William Hillin tilaaman puvun suunnitteli stylisti Emma Sandham-King.

– Maailman ensimmäisen hevoselle suunnatun tweed-puvun suunnittelu oli yksi urani suurimmista haasteista. Käytimme 18 metriä aitoa Harris Tweed -kangas luodaksemme katseita keräävän asukokonaisuuden, Sandham-King kuvailee lehdistötiedotteessa.

Tyylitietoisen hevosen asukokonaisuuteen päästään tutustumaan William Hillin Youtube-videolla, jossa sitä esittelevät paitsi Morestead itse, myös ammattilaisratsastaja Sir Anthony McCoy. Puku luotiin varta vasten Cheltenham Festival -hevosurheilutapahtumaa silmälläpitäen.