Ritari Ässän K.I.T.T. huutokaupataan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Jokainen 1980-luvulla lapsena tai nuorena elänyt muistaa takuuvarmasti vuosikymmenen kovimman televisiosarjan ja sen tähdet. Ritari Ässä -sarjasta nousi valtava kansainvälinen televisioilmiö, kun K.I.T.T. -auto ja Michael Knight olivat sankareita.

Kehittyneellä tekoälyllä varustettu Pontiac Firebird Trans Am -merkkinen auto on jäänyt historiaan yhtenä populaarikulttuurin tunnetuimmista menopeleistä. Alkuperäinen K.I.T.T. -auto nousee arvoltaan satoihin tuhansiin dollareihin. Nyt kuitenkin myynnissä on ajoneuvon identtinen kopio.

Ritari Ässä -fanit voivat pian ostaa puhuvan auton jäljennöksen Catawikin huutokaupasta. Vuoden 1982 Pontiacissa on futuristinen kojelauta vilkkuvine valoineen, ja muutenkin se muistuttaa suuresti televisiosta tuttua ajokkia. Hinnan otaksutaan nousevan jopa 45.000 euroon. Tällä hetkellä hinta on 34.000 euroa.