Tähän naiset kiinnittävät miehessä ensimmäisenä huomion

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Moni voi ajatella, että miehet katsovat kadulla ohikulkevia naisia pinnallisesti ja vilkuilevat vain heidän vartaloaan. Uuden tutkimuksen mukaan on käynyt kuitenkin ilmi, että myös naiset osaavat miesten kohdalla arvostaa vartalon veistoksellisuutta, koska kukaan ei pysty näkemään hyvää huumorintajua tai kaunista luonnetta.

Men’s Health -lehti kertoo kyselystä, jonka Woman’s Health -lehti teki naislukijoilleen. Lukijoilta kysyttiin, että mihin he kiinnittävät ensimmäisenä miehessä huomiota. Huomio ei monissakaan tapauksissa kiinnittynyt miehen kasvoihin, vaan oli täysin riippuvainen siitä miten vähän miehillä oli yllään.

Rannalla naisten huomio kiinnittyi ensimmäisenä paidatta kulkevien miesten vatsalihaksiin, sen jälkeen kasvoihin ja lopuksi miesten hartioihin ja hauiksiin. Toisin kuin miehet voisivat kuvitella naiset eivät edes vilkaisseet uimahousujen suuntaan nähdäkseen miehen varustuksen.

Kadulla naiset katsoivat ensimmäisenä miehen silmiä, minkä jälkeen he huomasivat miehen hymyn, pituuden, kädet ja pukeutumistyylin. Ylitse kaikkien ulkonäköseikkojen naiset huomasivat kuitenkin sen oliko mies itsevarma vai ei. Itsevarmuus jäi miehen piirteistä vahvimmin naisten mieleen.